Dvojtvárnosť novinárky Moniky Tódovej

4. marca 2019, peterjin, Nezaradené

Veľa čitateľov vníma Moniku Tódovú (novinárku Denníka N) ako neohrozenú bojovníčku proti nespravodlivosti. Lenže, ako ukazuje realita, táto „nespravodlivosť“ je selektívna, pritom selektuje si ju samotná Tódová.

Ako jeden z prvých upozornil na fakt, že Tódová voči Danielovi Lipšicovi a Gáborovi Grendelovi „dýcha nerovnomerne“ bloger Adam Kemény v svojich viacerých článkoch. O tejto téme taktiež písal aj „emigrant“ Peter Tóth, ktorý vyslovil podozrenia, že Daniel Lipšic vynáša informácie z vyšetrovacieho spisu a odovzdáva ich novinárke Monike Tódovej. Zatiaľ sa k tomu vyjadrovať nejdem, ale myslím si, že nie je ďaleko deň, keď sa podozrenia Tótha budú dať dokázať.

Extrémista v strane Lipšica?

V marci 2016 dostala Monika Tódová zaujímavý tip na písanie, ktorý sa týkal politickej strany NOVA. Tento typ odoslala Lipšicovi (dano@lipsic.sk) a Grendelovi (grendel@nova.sk) so žiadosťou o stanovisko.

 

Či Lampart kandidoval na kandidátke NOVA je ľahké overiť.

Ako vidíme, je tam – na 118. mieste.

Výsledok.

Predpokladám, že sa čitatelia dovtípili, že výsledok bol nulový. Neviem, čo Lipšic s Grendelom nahovorili Monike, ale tá žiadny článok nenapísala.Takže k Romanovi Krpelanovi môžeme pripočítať ďalších Tódovej favoritov – Lipšica a Grendela, ktorých činnosť bude Tódová pravdepodobne vždy kryť! A práve tento fakt vyvoláva značné pochybnosti o jej ne/objektivite, keďže aj Tódová si delí ľudí na „svojich“ a „nesvojich“.

 

Peter Jindrál